Lydbok – denne studentens store glede!

Hei godt folk!

I disse eksamenstidene så er jeg veldig glad for at vi har lydbøker! Jeg får ikke så mye tid til å lese den superspennende boken jeg holder på med! Nå er det heldigvis ikke lenge igjen til det eneste som står to-do listen min er å lese! Da skal jeg lese, trene og lese litt til så da håper jeg at jeg kan pløye igjennom en del av de fantastiske bøkene som står på rommet mitt. Stakkars de blir helt forsømte….

Lydbøker er veldig greit i denne forbindelse. Jeg hører for det meste på lydbøker når jeg skal sove. Jeg begynte med dette her når jeg var 9-10 år gammel og har aldri stoppet siden. Jeg trenger litt lyd når jeg skal sove, men jeg trenger en spesiell form for lyd. Aller helst en lydbok, men skravlingen fra youtube som kjæresten ser på eller tastetrykkene hans fra tastaturet kan også fungere hvis jeg er trøtt nok. Jeg har hørt så mange fantastiske lydbøker opp gjennom årene. Særlig Harry Potter på lydbok som ble lest av Torstein Bugge Høverstad er helt fantastiske! Ikke bare fordi bøkene i seg selv er veldig bra, men fordi han lever seg så bra inn i bøkene og gjør dem enda mer spennende. Han legger sin sjel i lesingen og lever seg inn i alle karakterene med hver sin stemme. Bok nr 7. hørte jeg på en natt bare fordi jeg ikke klarte å legge den fra meg. Pollyanna er også ganske fantastisk på lydbok. Det samme er bøkene til Astrid Lindgren. Panserhjertet av Jo Nesbø må man garantert være godt rusta for å høre! Den er sykt spennende, men det er mye blod og gørr og! Spion i Hitlers rike av Sverre Berg er også verdt å høre hvis man er interessert i andre verdneskrig og nordmenn som jobbet bak tyske grenser.
Kabalmysteriet av Jostein Gaarder er også en lydbok jeg husker i svakt minne, samt en serie som het Sofie og Katrine som handler om to jenter fra Nord-Norge. Den serien var helt herlig! Nå om dagen hører jeg Karsten Alnæs’ Historien om Norge. Jeg sliter litt med å komme lengre enn CD 2 grunnet at oppleseren har veldig monoton stemme, men samtidig så er det veldig greit grunnet at jeg da sovner fortere haha. Det finnes altså en del spennende norsk historie hvis man bare ser etter den. Jeg tror ikke alle tenker på norsk historie som et veldig stort emne, men det er større enn vi tror, that’s for sure!

Jeg har to lange lister med bøker jeg har lyst til å lese, jeg kan sikkert legge dem ut her på bloggen hvis det er ønsket? Kanskje noen har lest et par av de bøkene jeg ønsker å lese? Lydbok er en ganske grei måte å komme igjennom disse listene som ikke blir kortere med åra haha. Av og til finner jeg disse bøkene på lydbok på biblioteket og det syns jeg alltid er like kjekt. Hører dere på lydbok? Hva liker dere i så fall å høre på?

– The Book Reader

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s