Reisetips til sommeren!

Hei!

Nå kryper sommerferien langsomt mot slutten og høstsesongen for bloggen starter med to innlegg om ferietips. Jeg begynner ikke på skolen før 23. august, men på mandag begynner alvoret for jeg må begynne å trene. Jeg skal ta idrett som breddefag i bachelorgraden min og for å si det sånn, du vet det er nok fett når du føler at det er ubehagelig i veien rundt forbi. Frykt ikke! Jeg kommer ikke til å slutte å spise akkurat det jeg vil (skrev hun mens hun fornøyd momset Mariekjeks), så dette skal ikke bli noen helseblogg! Beklager mangel på bilder i innlegget, det går heller tregt med både telefon og kamera for tiden.

I sommer så har jeg vært 1 1/2 uke i Sør-Frankrike, nærmere bestemt Fayence/Tourrettes der kjærestens familie har sommerhus, og på roadtrip i Nord-Italia og jeg tenkte dere skulle få noen reisetips av meg! Nord-Italia kommer i eget innlegg.

1. Spis middag på Le tempes des Cerises nede i Fayence by – Denne restauranten finnes i Michelin guiden. Den har ennå ingen stjerner, men min mage mener at den absolutt burde hatt det. Et veldig godt tips er å booke bord. De er allltid fullbooket.

2. Gå på marked i Fayence – Det er et lite marked på torsdager og et stort marked på lørdager.

3. Ta en rolig dag ved innsjøen Lac de Saint Cassien en liten kjøretur fra Fayence – Her kan du leie tråbåter i en time for £12, da er den uten rutsjebane. Vannet i innsjøen er selvfølgelig asurblått akkurat som man ønsker seg når man er på ferie!

4. Klatredag i Canyon Forest – Denne parken ligger litt utenfor Nice. Parken har rød, grønn, lilla og svart løype. Både barn og voksne kan klatre, men hvis du skal ta den lilla eller svarte så anbefaler jeg at du er i form. Undertegnede måtte bryte på svart løype, fordi jeg var i for dårlig form + varme. Løypene er morsomme, utfordrende og spennende og man gjør mye annet enn hva man gjør normalt.

5. Besøk Saint Raphael og spis middag på Les deux Filles – De har god entrécote, blåskjell, fisk og frityrstekt blekksprut.Her er det mat for store og små! Innehaver og ansatte er kjempeflinke i det de gjør. Det er ekstra service og man føler seg veldig godt ivaretatt.

6. Besøke Antibes – Dette er en liten by mellom Nice og Cannes. Her er det mye shoppingmuligheter og man kan tusle i trange gater.

7. Besøke grotter som finnes i området rundt Fayence – Familien til kjæresten gjorde dette etter at han og jeg dro til Italia, men det er visst litt av en opplevelse. Jeg har vært i andre grotter selv og det er jo ganske kult med disse trange gangene! Den beste grotten heter La Grotte de Baume Obscure ifølge kjærestens familie.

8. Jeg glemte nesten! Når man først er i Tourrettes så må den lokale rosévinen smakes. Vingården heter Domaine Grande Bastide. Jeg drikker ikke vin, men det ble det slutt på i Frankrike

Dette var litt tips fra Frankrike, så kanskje dette blir stedet å dra på ferie neste gang? Det er ikke en veldig lang kjøretur til havet heller hvis man føler for å bade i Middelhavet. Jeg er mest vant til å være ved Middelhavet når jeg er i Frankrike, men det var veldig hyggelig å ha en ny fransk opplevelse og jeg koste meg masse! Innlandet i Frankrike er like pent som kystlinjen!

– The Book Reader

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s