Reisetips fra Nord-Italia!

Hei!

Nå kommer innlegget om Nord-Italia. Kjæresten og jeg var på kjærestetur i nesten en uke. Kjempekoselig! Vi kunne hatt bedre tid på et par steder så det ikke ble så mye reising på så kort tid, men det får bli på den neste turen! Når man reiser rundt sånn så er det veldig greit å spørre om de har studentpriser. Norske studentkort er godkjent i stort sett hele Europa.

Etter å ha vært i Sør-Frankrike så kjørte kjæresten og jeg først til Gardasjøen i den lille Fiat Pandaen vi hadde leid. Forøvrig ikke en bil jeg anbafaler, men vi hadde en del moro med denne lille bilen og så den hadde sin egen lille sjarm ^^ Ved Gardasjøen så er Gardaland det store å oppleve. Dette er en stor fornøyelsespark som ligger rett ved Gardasjøen. Det er masse underholdning for store og små. For de store som er over 1.30-40 så anbefaler jeg virkelig å ta de som heter Oblivion og The Raptor. Oblivion har et drop på 90 grader og du «henger» på toppen av dette droppet før du blir sluppet. De har åpent på dagtid før de igjen åpner klokken 18:00 på kvelden og har åpent til 23:00.

Neste stopp var en dagstur i Verona på vei til Venezia. Verona er en fantastisk liten by med fine shoppinggater og byen er kjent fra filmen Letters to Juliet med Amanda Seyfried. Dette er byen der Shakespeares berømte Romeo og Julie utspiller seg. I bakgården der Julie etter sigende skal ha bodd har kvinner lenge skrevet kjærlighetsbrev og lagt dem igjen i håp om å få hjelp av Julie i kjærlighetslivet sitt. Det er mange fine bygninger å se, samt mange fine statuer. Amfiteateret som ligger i Verona er også spektakulært å se på. Vi var ikke inni, men vi så det utenifra og at de kunne bygge sånn før all den teknologien vi bruker nå for tiden.

Venezia var det neste stoppet på denne turen og dette var også det stedet vi oppholdt oss lengst.

  1. Parker i parkeringshuset Tronchetto Parking – Dette parkeringshuset koster £20-30 i døgnet, jeg husker ikke nøyaktig. Fra parkeringshuset går det bane direkte inn til Venezia. Veldig enkelt og veldig greit!
  2. Besøk maskebutikken Cà Macana – Denne butikken har fantastisk service! Man kan ta bilder, prøve maskene og man kan også male sin egen maske. I mange av maskebutikkene som finnes i Venezia så får man ikke røre noe som helst. Her får du masker i både tradisjonelt og moderne design og et par av dem er helt ekstreme! Jeg tok med meg en hjem og den har overlevd! Søk opp butikken og ta en tur, du vil ikke bli skuffa!
  3. Hanskebutikken Sermoneta er vel verdt et besøk – De har utrolig flotte hansker i mange forskjellige farger, stiler og fasonger. Her får du hansker til alle årstider. Hanskene er laget i lammeskinn. Det ble et par julegaver i denne butikken!
  4. Vandre rundt Markusplassen og se på de overprisede tingene som finnes der samt å ta seg noe å drikke på Florian – Denne restauranten har ligget på Markusplassen siden 1782. Her går kelnerne i hvite blazere og det spilles klassisk musikk for publikum og restaurantgjester, veldig koselig!
  5. Gå inn i Markuskatedralen – Her anbefaler jeg å stå opp tidlig! De åpner kirken 09:45. Kjæresten og jeg var der rundt 9 og vi slapp å stå i kø, men køen var blitt ganske lang innen klokken var blitt 09:30. Dette er en utrolig flott og gammel kirke. Det anbefales også å gå opp i andre etasje, det koster £5.

Neste stoppet vårt var San Marino. Dette er en selvstendig republikk i Italia, og et av de flotteste stedene jeg har vært i mitt liv!

  1. Bo på hotel Joli – Personellet her er helt fantastisk, du får rabatt på parkering rett ved hotellet, samt mange butikker og muséer og du får et turistkort som gir deg billigere inngang på San Marinos flotte middelalderborger. Utsikten fra rommet vårt var helt fantastisk og det var også et veldig behagelig rom! Frokosten var god og det var heller ikke et veldig dyrt hotel.
  2. Besøk middelalderbyggningene – Dette er to borger og et tårn. I borg nr. 1 så kommer du ganske høyt opp i det ene tårnet og får en flott utsikt over San Marino og omegn. I borg nr. 2 har de utstilling av diverse våpen. Det er brynjer, sverd, lanser, diverse pistoler og andre ting. Jeg kan veldig lite om våpen. I borg nr. 2 kan man også komme litt opp i høyden. Tårnet står for seg selv bortpå en skrent og man må gå litt før man kommer dit, men den gåturen er vel verdt det.
  3. Spis på Miramonti – Denne restauranten har den sykeste utsikten jeg noen gang har sett! Et bord ute anbefales hvis det er mulig. Ravioli med kjøttsaus anbefales også, det var min middag den dagen. Servicen er morsom og effektiv.
  4. Vandre i handlegatene
  5. Smake på ølen Birra Moretti og lokalvinen

Etter å ha vært i San Marino kjørte vi innom Ferrari Muséet i Maranello. Du snakker om testosteroneksplosjon! Jeg har ikke sett så mye bil i et hus på lenge. Bilene var jo kjempeflotte selvfølgelig, det er Ferrari det er snakk om tross alt! Muséet var ikke stort, men det var mye historie. Det var en utstilling med biler fra tidligere tider. De har Hall of Fame og en kino som viser litt glimt fra forskjellige tider i Ferraris historie. Turen er verdt det for alle som liker biler med skikkelig fart! Man kunne også leie en Ferrari for å kjøre en tur med dem. Det kosta, men opplevelsen var nok noe helt for seg selv!

Siste stoppet vårt var Firenze. Her var vi altfor kort, det merket vi ganske kjapt!

  1. IKKE kjør bil i Firenze. Det er fullt av enveisgater, turister som går hvor de vil og bare kaos.
  2. Gå opp i klokketårnet til Santa Maria del Fiore – 414 trappetrinn opp, ta med vann!
  3. Besøke Battistero di San Giovanni – Denne bygningen ligger rett ved klokketårnet og du kan bruke billetten du får i klokketårnet til å komme inn her
  4. Kirken Santa Maria del Fiore – Vi gikk ikke inn her grunnet køen, men kirken er fantastisk på utsiden så jeg innbiller meg at den er like fin på innsiden. Det står på listen over ting jeg skal gjøre når jeg kommer tilbak til Firenze
  5. Dantes Muséeum – Dette var egentlig en liten skuffelse syns jeg. Jeg kan ikke så mye om Dante og hadde jeg vært mer interessert så hadde det sikkert vært mer spennende, men jeg ble bare skuffet over måten det var bygd opp på.

Vi stoppet innom Pisa for å se på tårnet på veien til vår siste natt som vi skulle ha i Genova før vi kjørte videre til flyplassen i Nice for å fly hjem. Det var en fantastisk ferie og det anbefales å besøke nevnte steder både i innlegget om Frankrike og Italia!

– The Book Reader

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s