Papertowns – John Green

Hei!

Det slår meg at den godeste John Green har vært en meget opptatt i det siste. Ikke bare har boksalgene hans skutt i været, men han hadde også filmen til «The fault in our stars» i fjor sommer. I sommer kommer nemlig en ny film fra John Green og denne gangen er det boken hans «Papertowns» som blir filmatisert! Jeg har lagt til traileren av den, den kommer allerede til sommeren!

Quintin Jacobsen bor i Florida og rett over gaten bor Margo Spiegelman. Som barn finner de et lik av en mann som har tatt livet av seg i parken like ved der de bor. Boken hopper noen år fremover og Quintin og Margo går nå på high school og har vokst helt fra hverandre. Slik har det vært frem til Margo en kveld litt før graduation dukker opp i vinduet til Quintin med ansiktet malt svart og ønsket om å ta hevn på noen hun føler har såret henne. Opperasjonen har 11 steg og trenger litt forbredelser. Dette blir en lang natt med flere utfordringer enn Quintin kanskje skulle trodd og dette dytter i gang en rekke hendelser som får ringvirkninger for Quintin og Margo.

Dette er nok en bok av John Green der jeg føler at noe har gått meg hus forbi. Jeg hadde grep på boka fram til til et visst punkt også var det som om det hele glapp ut av fingrene mine hvor sært det enn høres ut. Det er jo alltid litt kjipt når en historie forsvinner fra deg. Det er jo ikke nødvendigvis forsvinner heller, man bare får ikke med seg konteksten eller man forstår ikke konteksten. Green skriver jo ikke vanskelig, men igjen så er det dette med at han gjemmer mye informasjon mellom linjene. Får man ikke med seg disse skjulte tingene så tror jeg man går glipp av noe. Bøkene til Green er jo som sagt hverken vanskelige eller dårlige, men jeg tror at når jeg leser dem så klarer jeg ikke helt å samle alle snorene og lage meg et bilde ut av det. Det er jo en personlig begrensning jeg har. Egentlig er det litt interessant det der hvordan bøker kan fremme enkelte ting ved en selv som man kanskje ikke tenker over i det daglige.

Jeg liker historien da, det må jeg si selv om enkelte ting går meg litt hus forbi. Jeg har aldri vært borti denne typen historie før. Jeg vet ikke egentlig hvordan jeg skal forklare det heller haha. Det er jo nesten helt fantastisk. Det er på en måte fantasy med virkeligheten hvis det er lov å si det. Jeg syns du bør lese den! Den er ikke noe for alle, men kanskje den er noe for deg!

Utgitt: 2008

Sjanger: Roman

Tema: Mysteri, vennskap

– The Book Reader

Bilderesultat for paper towns book
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s