Planløs for høsten? Fortvil ikke! Et år kan forandre mye!

Heihei!

Det har blitt gjort meg bekjent at det snart er frist for å søke studier til høsten. I den forbindelse tenkte jeg å komme med et tips: Folkehøyskole!

Jeg er selv tidligere folkehøykoleelev, og jeg skulle aldri gå der for jeg trodde det bare var et bortkastet år. Flere enn meg som tenker på den måten? Vel jeg tenkte nå sånn, men så satt jeg en dag og så på hva slags linjer skolene i Norge hadde. Jeg har drevet med hest i 13-14 år og tenkte at det kunne egentlig vært veldig deilig å bare drive med hest et helt år og lære mer om disse dyrene som jeg syns er så fantastiske. Skolene jeg sto mellom ble til slutt Fjordane Folkehøyskole i Nordfjord og Åsane Folkehøyskole i Bergen. Jeg søkte på begge to med Åsane som skolen jeg aller helst ville gå på. Jeg hadde søkt befalskole samme året (vi er nå i det herrens år 2013, våren før jeg sluttet på videregående) uten det altfor store håp om å komme inn. Brevet fra Befalskolen om at jeg var tatt ut til opptak og brevet fra Åsane om at jeg var kommet inn kom i posten samme dag. Pappa og jeg satt ved kjøkkenbordet å snakket om dette her en stund også sier pappa: Hvorfor sitter vi her og diskuterer dette når vi begge to vet at du kommer til å reise til Bergen? Som dere sikkkert skjønner så dro jeg ikke på opptak til befalskolen, jeg reiste til Bergen.

 

Jeg hadde aldri vært i Bergen før mamma,pappa og jeg kjørte til Åsane. Vestlandet for meg det var de byene jeg kjente til og masse vakker natur og ikke minst, langt borte fra Oslo. Jeg hadde lyst til å se noe nytt. Jeg ante ikke hva jeg gikk til og jeg visste heller ikke at dette skulle bli det beste året i mitt liv. Jeg havnet i en super klasse med jenter som var like hestegale som meg. Vi hadde en god tone og fant på masse fantastiske sprell sammen! Jeg fikk dra på backpackertur til Bali i to uker og se mye flott på en fantastisk liten øy jeg aldri hadde vært på før. Dette har i år blitt gjort om til en tur til Nepal på ca to uker. Studieturen vår gikk til Usa i 2 1/2 uke der vi fartet rundt i New Jersey og New York City med både westernridning og klassisk engelsk stil. I New York City var vi blant annet på masse sightseeing og på Broadway Musikal og så Rocky! Det skal ærlig sies at denne studieturen har blitt litt endret. I år er de også på tur til Florida i tillegg til New Jersey og New York City! Skolehverdagen min besto av trening av travhester på Bergen Travpark eller rideundervisning på Sætregården på mandag, tirsdag, og fredag. Vi hadde en dag med teori der vi blant annet hadde besøk av vetrinær og saltilpasser. Den siste dagen i uka hadde vi allsang eller foredrag og kor. På lørdager var det seminar med mindre det var frihelg. Ja, jeg vet at skole på en lørdag ikke virker superkult, MEN det er faktisk ganske mange interessante temaer på et år og det er ganske kult å sitte der og høre på.

Nå har jeg bare snakket om det akademiske med folkehøyskoler, det man må huske på er at folkehøyskole er så mye, mye mer. Det er så sosialt! Jeg tror intimgrensene på skolen vår for de aller fleste forsvant ut vinduet i løpet av den første eller andre uka. Vi bodde på internater blandet gutter og jenter, med en fellesstue og kjøkken. Man møter så mange forskjellige personligheter på denne måten, både elever, lærere og stab. Man lærer å bli mer tolerant ovenfor andre mennesker, man får en helt egen trygghet i seg selv som universitet og høgskole ikke kan gi deg og ikke minst, man får venner for livet! Hadde ikke jeg dratt på folkehøyskole så hadde jeg aldri hatt den fantastiske kjæresten jeg har i dag og alle de fantastiske vennene fra hele Norges land som jeg setter så utrolig stor pris på! Det beste er at du aldri er for gammel for folkehøyskole. Jeg kan ikke få rost det nok og året mitt på Åsane ble et av mine beste akademiske år. Året på Åsane og året mitt som utvekslingsstudent i Usa ligger på en delt 1. plass av mine livsopplevelser. Hvis du har en hobby som ligger og råtner bak i hodet ditt, fordi du ikke har tid til den midt i alt det andre du driver med så plukk den frem, tørk støv av den og se deg om etter en folkehøyskole som kan hjelpe deg med å ta den opp igjen. Man trenger ikke å være veldig flink. I klassen min hadde vi jenter som hadde drevet med hest i 1 år til da for eksempel meg som hadde drevet med hest mesteparten av livet. Man lærer alltid av hverandre uansett og man hjelper hverandre over ting som er vanskelig. Jeg anbefaler Åsane på det sterkeste! Lærerne er flinke, staben er veldig trivelige, man bor godt, maten er god, du lærer å kjenne Bergen bedre og maten er veldig god! De har ikke bare hestelinje, de har også følgende:

* Scene – Musikal

* Scene – Musikk og sang

* Scene – Show og teater

* Globalt perspektiv

* Skriveverksted

* Latin Amerikalinjen

* Spilldesign og programmering

* Kunstlinjen

* Hestesport

Hvis du vil følge med på Folkehøyskolelivet på instagram så kan du klikke deg inn på #fhsliv og hvis du vil følge Åsane Folkehøyskole direkte så kan du klikke deg inn på #aasanefhs. Nedenfor så ligger en link til en sang som kullet mitt sang inn før vi sluttet på skolen om livet på folkehøyskole.

Nettisden til landets folkehøyskoler

Facebooksiden til Folkehøyskolene

Nettisden til Åsane Folkehøyskole

Facebooksiden til Åsane Folkehøyskole

Musikkviedo: Veien Videre

Fortvil ikke! Et år kan forandre mye!

– The Book Reader

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s